Monday, December 21, 2009

My Cats, My Sweethearts...

To all cat lovers, korang mesti paham aper perasaan aku ketika aku ceritakan pasal kenkucing aku yang cute (Arghhh tak kira, cute jugak...) hehe~ Yang atas tuh gambar yang akan selama-lama nye aku abadikan kat dalam album aku..yang paling senior, Ghemok (10thn), Mickey and Minnie (adek-beradek, satu emak, satu bapak) kalau diaorang ader lagi maybe umur diaorang dah 4 thn.

Ghemok is my first FOREVER LOVE jumpe ghemok when i was during my matriculation in UPM. I saw her many times but she keeps running away..time tuh..MASHYAALLAHH...giler tembam ghemok tuh..and takde rupe pon macam kucing tepi jalan, aku raser dia sesat..even nak cari makan pon kekok je..If you all saw her when she was standing on her two foot, perut dia jatuh mengelebeh kat lantai..agak2 keje part time kat hostel kot..mop lantai dengan perut..


Jatuh cinta dengan dia maser tuh dia tengah main lalat aku tengok dia dari tingkat 5, G505 (tuh dorm aku)..isk3x! macam kena pukau dengan ke'cute'an Ghemok..aper lagi aku start moto gi 7-11 beli friskie, and umpan dia ikut aku..dari tingkat bawah sampai ahh tingkat atas..lepas tuh mak cik tuh terus melekat dengan aku.


Bila dia lepak kat bawah dengan geng yang tak sebulu dengan dia (maklumla, dia nie eksen sket..budget 'ROYAL') time makan je..aku jerit nama dia.."Ghemok..friskie..." 2-3 kali..huh laju je dia naik..aku tunggu 5 minit tak sampai, 10 minit tak sampai..confirm sesat...selalunye tingkat 3 atau 4. Confused kot...terchangak2x cari aku depan dorm lain..mmgla arrr tak jumpe..


Tepuk tangan, hushhhh berlari arah aku dengan kegembiraan..pastuh ader hati nak lumba naik tangga dengan aku..tercunggap2 tak cukup nafas dibuatnya...Anyway tuh cerita 8 tahun dulu..still kekal kat dalam ingatan..tuh ahh dah sayang mesti ingat :)



Then comes Mickey and Minnie, hadiah daripada X aku. konon2 hadiah birthday..sib baik chomel, kalau tak aku bagi balik...aku dapat diaorang nie time baby. Umur tgh menyusu lagi..so dengan secara automatiknya aku jadik ibu susu kat diaorang nie (Korang jangan pusing lak!! Otak kuning korang nie..) Beli susu tepung untuk kittens la...manja sangat diaorang nie..and baik je..tak pernah kasik aku marah..muka diaorang sentiasa manja..

Since satu lelaki and satu laki pompuan, cukup umur aku bawak diaorang gi sunat..takdela mengatal..tapi apa kan daya..bawak gi ospital kerajaan..paham2 la servis diaorang nie..hampehhh..tak payah la cakap banyak..diaorang tak sunat be..betul-betul..

Minnie bila dah remaja budjet jadik rebutan kampung..asyik jalan je merata, sekali tuh hilang 1 minggu, bapak aku jumpe mayat kena langgar kat jalan depan rumah..semua orang ingat Minnie, satu rumah menangis..aku gik keje pon mata bengkak2, tepon adek2 aku pon asyik buat flashback and nangis.."camnela perasaan dia biler mati..? bla bla bla..." 2,3,4 hari ahh kitaorang meratapi kehilangan dia..then...tetiba, muncul plak makcik tuh dari mane..muka dia tengin je buat tak reti, balik sebab lapar...RIndu Sangat kat Dia!!!

Then 2 minggu lepas tuh..she's gone until now...harap2 kalau orang yang jumpe dia, jaga dia and sayang dia macamner kitaorang sayang kat dia..

Mickey, abang yang penyayang..selalu beralah dengan adek dia minnie tuh..diaorang nie kawan rapat..kalau Minnie takde, Mickey mesti bising cari pastuh tak keruan adek dia hilang..masa time Minnie hilang betul2..Mickey takde mood langsung untuk makan and main..kitaorang semua risau..

Then satu pagi tu...dia pon hilang, raser dia cari Minnie...sampai hari dan tika ini..2-2 masih lagi hilang..

Gambar Minnie dalam ribaan aku, cutekan...?

Miss you all..
Chenta Hearty

2 comments:

Itther said...

waaaaaaa...tragisnye citer kucen2 ni kaklong..dh tepon jejak kaseh ke lum? huhu..skrg tinggal si ghemok tu je la eh..cian die..

Ms Chenta Hearty said...

Tuh ahh sedihkan? Tapi sekarang ada Princess..kesian kat ghemok agak2 nak buli princess tapi dia yang kena marah...isk3x! Sayang budak ghemok tuh

Cute Layout